BEZALKOHOLOWA WÓDKA CARSKA – ZDROWOTNY KWAS BOŁOTOWA

wódka-carska.jpg
foto.depositphotos.com

Wódka carska, zwana także carskim kwasem lub balsamem Bołotowa to produkt, który nie zawiera alkoholu! Twórcą przepisu na „wódkę carską” jest wybitny ukraiński naukowiec Borys Bołotow.

Bołotow jest cenionym biologiem, fizykiem i chemikiem, a także znanym na całym świecie autorem wielu bestsellerów w tym książki dostępnej na rynku polskim pt.”Zdrowie człowieka w niezdrowym świecie”.

Książki Bołotowa odnoszą niebywały sukces wśród czytelników, gdyż zawierają konkretne zalecenia jak pozbyć się konkretnych dolegliwości.

Bołotow to wielki uczony, człowiek o szerokich horyzontach, wielokrotnie nagradzany ale również atakowany , autor ponad 600 wynalazków, które w praktyce udowodniły swą niemal nieprawdopodobną skuteczność. Posiada wiedzę encyklopedyczną

Borys Bołotow w swoich publikacjach opisuje pięć zasad zdrowia.

Wyjaśnia jak ważne dla utrzymania zdrowia a także w leczeniu wielu chorób w tym nowotworowych jest zakwaszenie organizmu, spożywanie soli ( ssanie po posiłku 1g) i wytłoków z warzyw oraz kwasu z glistnika czy innych ziół.

W jego książkach możemy również przeczytać relacje pacjentów potwierdzających skuteczność jego metod w leczeniu konkretnych schorzeń.

B.Bołotow jako podstawową przyczynę wielu chorób w tym nowotworowych wskazuje nieprawidłowości w ilości i składzie soku żołądkowego, złogach soli, obecności drobnoustrojów

chorobotwórczych oraz nieprawidłowy stosunek młodych komórek ciała do starych.

Zacznijmy od soku żołądkowego

Właściwe funkcjonowanie układu pokarmowego ma kluczowe znaczenie dla naszego zdrowia a w zasadzie jest najważniejsze gdyż zdrowie nasze zaczyna się od jelit.

W medycynie tybetańskiej gdy osoba zwróci się z dolegliwościami do terapeuty to ten najpierw zaczyna od naprawy jelit.

Podstawowym elementem jest właściwa ilość oraz kwasowość soków żołądkowych czyli odpowiednie PH.

Niedostatecznie strawiony pokarm ulega w jelitach całkowicie niepożądanym procesom gnilnym zatruwającym organizm i jest słabo metabolizowany – to najprostszy przepis na chorobę.

Niestrawiony pokarm nie jest wchłonięty, zatem minerały i witaminy, oraz inne cenne składniki odżywcze nie zostają przyswojone przez ciało.

Pamiętajmy, Zarówno zdrowie jak i choroba zaczyna się w jelitach!!

Ludzkie ciało wytwarza w ciągu doby od 8-9 litrów soku. Jest silnie kwaśny ph w granicach 1.

Zawiera on kwas solny, enzymy trawienne, śluz, sole mineralne oraz wodę. Jednym z takich enzymów trawiennych jest pepsyna. Rozkłada ona duże cząsteczki białek na mniejsze cząsteczki polipeptydów. Największą aktywność pepsyna wykazuje w granicach pH 1,6-3,2.

Dwa procent wytworzonego soku żołądkowego potrzeba do trawienia, pozostałe 98 % zostaje wchłonięte do krwi. Znaczy to, że płynna plazma krwi przypomina sok żołądkowy.

sok-żołądkowy.jpg
foto.depositphotos.com

Soki żołądkowe trafiając do krwi rozpuszczają nie tylko martwe, lecz również stare komórki, a także komórki uszkodzone przez choroby, azotany, wolne rodniki, substancje rakotwórcze, ciężkie metale. Niszczą też komórki rakowe.

Sok żołądkowy nie jest w stanie rozpuścić tylko młodej zdrowej komórki mającej swojego rodzaju znak wyróżniający. Kwasy nukleinowe zdrowej komórki i kwasy nukleinowe soku żołądkowego są takie same.

W ciągu doby powstaje około pół kilograma martwych komórek, które trzeba rozpuścić i wydalić.

Dodatkowo sok żołądkowy o prawidłowym składzie zabija drobnoustroje i trawi robaki ( ich larwy i jaja) w przewodzie pokarmowym, a także zapobiega przerostowi bakterii i grzybów w organizmie.

Kwas solny zawarty w soku żołądkowym jest również odpowiedzialny za bardzo ważną czynność wykonywaną w jelitach tzw: Odruch Serdiukowa.

Otóż kiedy ilość wytwarzanego kwasu solnego w żołądku jest prawidłowa, zastawka mięśniowa oddzielająca jamę żołądka o odczynie kwaśnym od jamy dwunastnicy o odczynie zasadowym, ulega zamknięciu.

Dzięki temu trawienie odbywa się prawidłowo i nic nie zalega w przewodzie pokarmowym.

Kiedy jednak zastawka ta nie zamyka się pomiędzy dwoma antagonistycznymi środowiskami (kwaśnym i zasadowym) pojawiają się objawy chorobowe takie jak bóle żołądka, zgaga, refluks, wrzody itp. Borys Bołotow uważa, że obecna dieta człowieka sprawia, że nasze ciała są nieodpowiednio zakwaszone.

Spożywamy za dużo cukrów rafinowanych oraz roślinnych tłuszczy sztucznie utwardzanych. Sok żołądkowy ma nieprawidłowy skład. Spożywamy zbyt mało produktów

kwaśnych i gorzkich. Powoduje to , że soki żołądkowe nie spełniają prawidłowo swojej roli.

Zdaniem Bołotowa stosowanie leków zobojętniających kwasy żołądkowe przy zaburzeniu odruchu Serdiukowa może jedynie jeszcze bardziej nam zaszkodzić.

Odpowiednie wysokie stężenie kwasu solnego w żołądku jest niezbędne do prawidłowego trawienia, które znacząco wpływa na funkcjonowanie całego organizmu.

Dlatego radzi, by w takich sytuacjach naturalnie „zakwasić” sobie żołądek i odbudować jego płynne środowisko, a przy okazji zregenerować też florę bakteryjną jelit i usunąć nagromadzone w organizmie złogi i toksyny.

Sok o nieprawidłowym składzie nie rozczepia starych komórek w ilości jakiej powinien.

W ciele jest zbyt dużo starych i martwych komórek w stosunku do młodych zdrowych.

Jedna z pięciu zasad zdrowia Bołotowa mówi o konieczności zwiększania młodych komórek w organizmie względem starych. Aby pobudzić organizm do wytwarzania młodych komórek należy spożywać enzymy zawarte w kwasach z ziół ( np: z jaskółczego ziela) wg. przepisów Bołotowa, natomiast za rozpuszczanie i wydalenia komórek starych i martwych odpowiedzialny jest sok żołądkowy.

Musi być on odpowiednio kwaśny i w odpowiedniej ilości. Aby wspomóc sok żołądkowy służy wymyślona przez naukowca „wódka carska”. Bołotow uważa, że obecność

komórek nowotworowych jest również związana ze złym składem soku żołądkowego. Przy właściwym składzie soku żołądkowego komórki rakowe nie są w stanie przeżyć w ciele.

Winą za taki stan rzeczy autor obwinia dzisiejszą dietę ubogą w produkty dokwaszające.

Pokarmy roślinne, zwłaszcza oleje pochodzenia roślinnego , mąki i kasze zbytnio alkalizują nasze ciała.

Nie trzeba z nich rezygnować ale koniecznie przy ich spożyciu trzeba je zakwaszać, spożywając wytrawne wino, ocet (rozpuszczony i w niewielkich ilościach) i wódkę carską.

Aby natomiast sok żołądkowy miał odpowiedni skład aminokwasów dieta powinna być bogata w ryby.

Tylko ryby zawierają wszystkie niezbędne 23 aminokwasy do wytworzenia właściwego soku żołądkowego.

Kolejnym składnikiem niezbędnym do utrzymania zdrowia w ciele któremu autor przypisuje ogromną rolę są siarczany.

Siarczany obok nienasyconych kwasów tłuszczowych, alkaloidów , kwasu solnego i siarkowego które są wg. autora główną bronią w walce z nowotworami.

Jako przykład Bołotow podaje, że ich występowanie w chrząstkach, rogówce oka, ciałku szklistym i mięśniach szkieletowych sprawia, że organy te nigdy nie zapadają na nowotwory.

Dlatego zaleca spożywanie produktów gorzkich zawierających siarczany takich jak: musztarda, chrzan, cebula, czosnek, glistnik jaskółcze ziele.

Spożywanie tych produktów w dużej ilości w organizmie powstaje wystarczająca ilość siarczanów, które zapobiegają rakowi.

Radzi też zjadać codziennie porządną porcję kiszonej kapusty, buraków, ogórków lub marchwi, w dzień ssać 1 g soli kuchennej przez 30 – 40 minut po każdym posiłku (co wzmaga wytwarzanie się kwasu solnego oraz enzymu trawiennego pepsyny w żołądku), a przed snem wypijać szklankę naparu z gorzkiego ziela (np.: piołun).

Brak właściwej ilości soków żołądkowo-jelitowych może doprowadzić do depresji, chorób nerwowych i psychicznych, zaburzeń trawienia i funkcjonowania układu sercowego naczyniowego, skurczu mięśni gładkich, osteoporozy, chorób autoimmunologicznych, anoreksji.

Wódka carska – skład i rola

Do przygotowania „wódki carskiej „ wg przepisu B.Bołotowa potrzebujemy:

  • 1 litr wody;
  • 1/2 szklanki octu winnego (9%);
  • 1 łyżka stołowa skoncentrowanego kwasu siarkowego (98%);
  • 1 łyżka stołowa stężonego kwasu solnego (38%);
  • 4 tabletki nitrogliceryny (zawierającej kwas azotowy)

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i przechowujemy w szklanej butelce.

W przypadku poważniejszych dolegliwości związanych, np. z chorobami nowotworowymi, autoimmunologicznymi (m.in. stwardnienie rozsiane), zespołem przewlekłego zmęczenia, chorobą

Hashimoto i Gravesa-Basedowa, cukrzycą insulinozależną, reumatoidalnym zapaleniem stawów, toczniem, zesztywniającym zapaleniem stawów, bielactwem, łuszczycą i atopowym zapaleniem skóry (AZS), „carską wódkę” należy pić cztery razy dziennie po jednej łyżce stołowej w trakcie lub bezpośrednio przed posiłkiem.

Profilaktycznie pijamy dwa razy dziennie po łyżce stołowej w trakcie lub bezpośrednio przed posiłkiem.

Doraźnie w przypadku zgagi lub niestrawności przyjmujemy 1 łyżkę stołową balsamu żołądkowego Bołotowa.

Wódkę carską mogą spożywać również dzieci. Zalecana dawka dla dziecka to 3 razy dziennie po łyżeczce do posiłku. Została ona ustalona przez doktora Naumowa, współpracującego od lat z Bołotowem. Zakwaszenie organizmu jest gwarantowane po miesiącu przyjmowania wódki carskiej, kwasów z ziół, soli i wytłoków z warzyw.

Po miesiącu należy wykonywać opisane w książce zabiegi napotne w celu wsparcia nerek i wątroby w wydalaniu toksyn ( kąpiele w gorącej wannie 15-25 min, nacieranie ciała octowymi nalewkami w celu usunięcia warstwy lipidowej skóry).

Wraz z spożywaniem wódki carskiej należy spożywać zakwasy z ziół zawierające pałeczki kwasu mlekowego ( np. zakwas na jaskółczym zielu), bądź też probiotyk.

Balsam Bołotowa spełnia wiele zadań w organizmie. Jego receptura łączy w sobie wszystkie wymagania pod terapię powrotu do zdrowia według Bołotowa. Jeśli w ciele rozwinęła się choroba oznacza to, że skład soku żołądkowego nie jest prawidłowy.

Sok musi zatem zostać wsparty do prawidłowego działania, dlatego spożywanie „wódki carskiej” jest niezbędne w procesie zdrowienia.

Wódka carska ma kwaśne ph, gdyż w składzie ma kwasy solny, siarkowy i octowy. Jej ph powoduje zakwaszenie pokarmu, który przez to jest lepiej trawiony. Wchłaniając się do krwi razem z sokami żołądkowymi rozszczepia stare komórki , co powoduje wytwarzanie na ich miejsce młodych.

Przyczynia się zatem do zwiększania młodych komórek w ciele. Stymuluje żołądek do wydzielania większej ilości soków żołądkowych. Zapewnia prawidłowy odruch Serdiukowa.

Dostarcza niezbędnych dla zdrowia i przeciwdziałania nowotworom siarczanów ( ma je w składzie). W metodyce leczenia raka wg. Bołotowa obowiązkowy zabiegiem leczniczym jest przyjmowanie wódki carskiej (cztery razy dziennie po jednej łyżce stołowej lub kieliszku w czasie posiłku lub bezpośrednio przed posiłkiem).

Według Bołotowa jeśli chory nie był poddany interwencji chirurgicznej to w ponad 80 % przypadków wyleczenie układu pokarmowego można osiągnąć wyłącznie przy pomocy zabiegów z wytłokami, zażywaniem kwaśnych enzymów , kwasów tłuszczowych , soli i wódki carskiej.

Wódka carska jest zalecana przez Bołotowa w terapii leczenia raka trzustki.

Terapia polega na przyjmowaniu przez chorego wytłoków z warzyw, kwasów (z jaskółczego ziela, tataraku, barna zimowitu), soli i carskiej wódki co po miesiącu powoduje zakwaszenie organizmu.

Następnie w okolicy trzuski wykonuje się kompresy z mlecza lub owsa zmoczonego w wódce carskiej z jednoczesnym ogrzewaniem termoforem do 42 stopni C.

Zabieg ten stymuluje rozpad komórek nowotworowych i regenerację normalnych. W leczeniu cukrzycy Bołotow zaleca konieczne spożywanie po posiłku łyżeczki wódki carskiej w czystej postaci lub z herbatą.

Tylko w takim przypadku cukier w pełni rozszczepia się na pożyteczne dla organizmu cząstki. W takiej postaci cukier można spożywać nawet przy cukrzycy. ” Carska wódka ” sprzyja rozszczepianiu sacharozy i właściwemu przyswajaniu produktów jej rozpadu.

Można przy tym nie obawiać się nadmiernego spożycia cukru: ani fruktoza, ani glukoza nie jest w stanie sprowokować cukrzycy.

Wódka carska jest zalecana przez Bołotowa do leczenia wielu chorób takich jak:

– nowotwory ( różnego rodzaju),

– choroby autoimmunologiczne

– stwardnienie rozsiane

– choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa

– cukrzyca

– łuszczyca

– zapalenie nerek,

– kamienie nerkowe,

– zapaleniu wielomięśniowym,

– reumatoidalnym zapaleniu stawów

– toczneń,

– zapalenie stawów,

– łuszczyca,

– bielactwo,

– atopowe zapalenie skóry,

– słaby apetyt

– oziębłość u kobiet

– zwężenie naczyń serca

– zapalenie drobnych naczyń krwionośnych,

– migrena

– wylew

– powstrzymuje gangrenę,

– leczeniu pasożytów (soki żołądkowe o właściwym zakwaszeniu trawią wszystkie robaki w

przewodzie pokarmowym )

– paradontoza

– czkawka,

W książce zawarte są również relacje pacjentów, którym udało się wyleczyć wymienione

schorzenia przy pomocy wódki

carskiej takie jak np:

-opryszczka,

-zapalenie błon śluzowych żołądka,

-arytmia serca,

Dodatkowo ze względu na swoje właściwości wódka carska powoduje:

– zwiększenie odporności,

– sprzyja odchudzaniu,

– sprzyja rozpuszczaniu się polipów w przewodzie pokarmowym,

– gojeniu hemoroidów

– istotnemu uzdrawianiu przewodu pokarmowego.

Wszystkie informacje o wódce carskiej zawarte w niniejszym artykule zostały zaczerpnięte z książki Bołotowa.

Więcej informacji tutaj

⇒ Czytaj także: BORAKS – CUDOWNY SUPLEMENT I EKOLOGICZNY ŚRODEK CZYSZCZĄCY

♦ Chcesz wciąż poznawać więcej tajemnic świata? KLIK

Komentarze

Do góry